توفان توییتری؛ کاربران در جستوجوی اترا به توییتر متوسل شدند

۸صبح، کابل: پس از آنکه مسوولان اداره تنظیم خدمات مخابراتی یا «اترا» در پاسخ به کمپین «اترا کجاست؟» از طراحان این کمپین خواستند که در یک گفتمان شرکت کنند، شماری از شهروندان کشور با راهاندازی توفان توییتری به جستوجوی اترا در توییتر برآمدهاند.
لحظاتی پس از آغاز توفان توییتری، هشتگ «WhereIsATRA#» و «#اترا_کجاست» که به صورت مکرر در توییتهای اعتراضی کاربران نشر و بازنشر میشد، به تریند مسلط تبدیل شده است.
امین وکیلی، یکی از کاربران توییتر در حساب کاربریاش نوشته است: «چرا اداره اترا نمیخواهد خدمات مخابراتی را درست تنظیم کند و شکایات را به حداقل برساند؟ پول هنگفتی که در شبکههای مخابراتی حیفومیل میشود، سرسامآور است. حتماً اداره اترا در این زدوبندها شریک است، وگرنه ما مخابرات دزد و بیکیفیت نمیداشتیم. #اترا_کجاست؟»
یکی دیگر از کاربران به نام نصرتالله نبیزاده نوشته است که برای حق بیش از سی میلیون نفر که بیشترشان زیر خط فقر زندهگی میکنند «در برابر دزدی شبکههای مخابراتی در توییتر صدایمان را بلند کردیم.» او افزوده است که در فیسبوک موفق به یافتن اترا نشده است و ناگزیر اترا را در توییتر جستوجو میکند.
محمدنجیب عزیزی، رییس بورد اداره اترا روز شنبه، دهم حمل، در یک نشست خبری هرچند شکایت و اعتراض را حق شهروندان کشور دانست، اما گفت: «در این اواخر باز هم در فضای مجازی کمپین است که اترا کجاست. به وضاحت باید بگویم که انشاءالله اترا موجود و پاسخگو است.» او از طراحان کمپین «اترا کجاست؟» خواسته بود که روز دوشنبه، دوازدهم حمل، با اسناد و مدارکشان به منزل شانزدهم ساختمان وزارت مخابرات بیایند تا شکایتشان در حضور نمایندهگان شرکتهای مخابراتی بررسی شود. او با کنایه به کاربران فیسبوک گفته بود: «ما فیسبوک چلوونکی نداریم که به هرشکایت از طریق فیسبوک رسیدهگی کرده بتوانیم.»

بیش از یک ماه میشود که شماری از شهروندان، در کارزار اعتراضی «اترا کجاست؟» در شبکههای اجتماعی از اداره اترا خواهان نظارت بر کیفیت خدمات مخابراتی شدهاند. به رغم دعوت کنایهآمیز مسوولان اداره اترا، کاربران توییتر نیز در جمع این معترضان افزوده شدهاند. ظاهراً که توضیحات مسوولان اداره اترا قناعت شهروندان متعرض نسبت به کیفیت خدمات مخابراتی را فراهم نکرده است.
فریدون حسنی، یک کاربر دیگر توییتر است که در حساب کاربریاش با اشاره به دعوت مسوولان اترا نوشته است: «اترا پیدا شد، وظیفه اترا برگزاری گفتمان نیست، شهروندان افغانستان گفتمان نمیخواهد، ما نظارت بر عملکرد و کارکردهای شبکههای مخابراتی میخواهیم.» نورعلی فرحت در این مورد نوشته است: «شرکتهای مخابراتی روزانه هزاران افغانی پول مردم را دزدی میکنند، دولت چرا خاموش است؟ #اترا_کجاست؟»
شماری از کاربران حتا برخی از مقامهای ردهبالای حکومتی را نیز به چالش کشیده و خواستار رسیدهگی به شکایت معترضان شدهاند. کاربران در توییتهای اعتراضیشان که آمیخته با طنز و کنایه است، مسوولان اداره تنظیم خدمات مخابراتی را به بیتوجهی نسبت بهبود خدمات مخابراتی و همسویی با شرکتهای مخابراتی متهم میکنند.