عکس پسزمینه استدیوی ویژه تلویزیون ملی برای پوشش لویهجرگه خبرساز شد

۸صبح، کابل: همزمان با برگزاری لویهجرگه مشورتی صلح، عکس پسزمینه استدیوی ویژه تلویزیون ملی برای پوشش خبری لویهجرگه در فضای رسانههای اجتماعی جلب توجه کرده و خبرساز شده است. این عکس در سرصفحه رسمی فیسبوک و توییتر رادیو – تلویزیون ملی نیز استفاده شده است و شمار زیادی آن را نماد زنستیزی و اشاعه تفکر طالبانی عنوان کرده است.
رادیو – تلویزیون ملی برای پوشش خبری لویهجرگه مشورتی صلح، عکس ویژه و طراحیشده را برای پسزمینه استدیوی خود برگزیده است و آن را در پسزمینه شبکههای اجتماعی خود بهروزرسانی کرده است. در این عکس محمداشرف غنی رییس جمهور کنونی و حامد کرزی رییس جمهور پیشین، عباس استانکزی و عبدالسلام حنفی از نمایندهگان طالبان و زنانی رو پوشیده با برقع و کودکان در کنار هم آمده است. در این تصویر پرچم ملی افغانستان و همچنان پسزمینه آن با صحنههایی از تالار خیمه لویهجرگه که امروز در آن لویهجرگه مشورتی صلح، گشایش یافت، تزیین شده است.
انتشار این عکس با واکنشهای گوناگون در شبکههای اجتماعی روبهرو شده و شماری زیادی نسبت به آن انتقاد کرده است. بیشتر انتقادها در مورد نحوه پوشش زنان و همچنان حضور نمایندهگان گروه طالبان به آدرس رادیو – تلویزیون ملی متوجه است.
موسا ظفر یکی از کاربران، این عکس را در صفحه فیسبوک خود «زن بیچهره افغان» توصیف کرده است. او گفته است که در این تصویر رییس جمهوران کنونی و پیشین و نمایندهگان طالبان چهره دارند اما زنان چهره ندارند و چهره آنان پوشانیده شده است. آقای ظفر گزینش این عکس را برای پوشش لویهجرگه بدترین توهین به زنان کشور تعبیر کرده و گفته است که این عکس توهین به زنانیاند که در لویهجرگه مشورتی صلح شرکت کردهاند.

بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی انتشار این عکس و بهروزرسانی آن را از سوی رادیو – تلویزیون ملی نماد زنستیزی عنوان کردهاند.
این در حالی که شاهحسین مرتضوی، معاون سخنگوی ریاست جمهوری گفته است که تلویزیون ملی از حاشیه به متن آمده است. آقای مرتضوی در صحفه رسمی فیسبوک خود نحوه گزارشدهی و پوشش خبری تلویزیون ملی از مراسم گشایش لویهجرگه مشورتی صلح را ستوده است.
آثار حکیمی یکی از کاربران در صفحه فیسبوکش پرسیده است که آیا در تصویر سرصفحه رادیو تلویزیون ملی مشارکت ملی، پیشرفت و دستآوردهای کنونی افغانستان در نظر گرفته شده است؟ او در ادامه نوشته است که باید این «حقیقت تلخ» را قبول کرد که زنان امروزی در این تصویر حذف شدهاند و زنان با پوشش دوران طالبان به تصویر کشیده شدهاند.
سکینه امیری یک کاربر دیگر در واکنش به گزینش این عکس، نوشته است که او در جنگ زاده شده و با جنگ زندهگی کرده است. او گفته است آروزیش صلح است و از جنگ خسته شده اما هرگز این خستهگی سبب نخواهد شد که تفکر طالبانی را بپذیرد، حتا اگر رهبران سیاسی به شیوههای گوناگون برای مشروعیتبخشی به گروه طالبان، تلاش کنند.
در این مورد موفق به بازتاب دیدگاه مسوولان رادیو – تلویزیون ملی نشدیم.
لویهجرگه مشورتی به رغم انتقادها و اعتراضهایی که در قبال داشت، امروز دوشنبه، نهم ثور گشایش یافت. در این جرگه حدود سه هزار و ۲۰۰ تن از ۳۴ ولایت و اصناف گوناگون شرکت کردهاند و قرار است با بحث و گفتوگو، جهت و حدود صلح را تعیین کنند.