دانش اولویتهای اساسی کمیسیون انتخابات را اعلام کرد

۸صبح، کابل: محمدسرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری کشور میگوید که استفاده از تکنولوژی بایومتریک، تغییر نظام انتخاباتی و تقویم انتخابات ریاست جمهوری از اولویتهای اساسی کمیسیون مستقل انتخابات است و این نهاد روند بررسی و چگونگی تطبیق هر یک از این موارد را در دستور کار خود قرار داده است.
آقای دانش این سخنان را روز شنبه، ۲۵ حوت، در دیداری با کَرِن دیکر، معاون سفیر امریکا در کابل مطرح کرده است. دفتر مطبوعاتی معاون دوم ریاست جمهوری در خبرنامهای گفته است که در این دیدار، دو طرف در مورد پروسه صلح و همکاری جامعه جهانی در برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال آینده بحث و گفتوگو کردهاند.
این در حالی است که مسوولان جدید کمیسیون مستقل انتخابات گفتهاند تا یک ماه دیگر طرح برگزاری چهار انتخابات شامل ریاست جمهوری، انتخابات پارلمانی غزنی، شورای ولایتی و شورای ولسوالیها را نهایی و با حکومت شریک خواهند کرد.
قرار است که این چهار انتخابات به صورت همزمان در ۲۹ سرطان سال آینده برگزار شود.
از جانب دیگر، معاون دوم ریاست جمهوری کشور در این دیدار گفته است که حکومت مکلفیتهای قانونی خود را برای همکاری با کمیسیونهای انتخاباتی در زمینههای مالی، تخنیکی و اداری به دلیل محدودیت زمانی سرعت میبخشد.
به نقل از خبرنامه، معاون دوم ریاست جمهوری در این دیدار گفته است که حکومت در امور داخلی کمیسیونها، مداخله نمیکند. او تأکید کرده است: «هرگونه تصمیم نسبت به اولویتهای ملی مرتبط به انتخابات باید براساس تفاهم و توافق نظر همه جوانب ذیدخل اعم از احزاب سیاسی، کاندیدان، جامعه مدنی، جامعه بینالمللی و حکومت اتخاذ شود.»
این در حالی است که تاکنون کمیسیون مستقل انتخابات، نتایجنهایی انتخابات پارلمانی ۱۸ ولایت کشور را اعلام کرده است. این کمیسیون پیشتر نتایج ابتدایی انتخاباتی مجلس نمایندهگان ۱۵ ولایت دیگر را برای نهاییسازی به کمیسیون شکایات انتخاباتی فرستاده است.
با این حال، محمدقاسم الیاسی، کمیشنر و دبیر کمیسیون شکایات انتخاباتی میگوید که این کمیسیون روی نهاییسازی نتایج انتخابات مجلس نمایندهگان ولایتهای باقی مانده کار میکند و تلاش دارد که هرچه زودتر بررسیهایشان را تکمیل کند.
دبیر کمیسیون شکایات انتخاباتی همچنان گفت که این کمیسیون دریافتهای خود را در پیوند به شکایات آرای ۶ ولایت کشور، به کمیسیون مستقل انتخابات فرستاده است.
در همین حال، عبدالعزیز ابراهیمی، معاون سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات میگوید که روند تطبیقات روی نتایج نهایی انتخابات پارلمانی ولایتهای هرات، بلخ و پکتیکا جریان دارد به زودی این نتایج اعلام خواهد شد. آقای ابراهیمی افزود که کمیسیونهای انتخاباتی در هماهنگی کامل باهم کار میکند تا به زودی نتایج نهایی انتخابات مجلس نمایندهگان ولایتهای باقی مانده را اعلام کند.
از جانب دیگر، روند بررسی شکایات و اعتراضات در پیوند به نتایج ابتدایی انتخابات مجلس نمایندهگان حوزه انتخاباتی کابل در کمیسیون شکایات انتخاباتی متوقف است. محمدقاسم الیاسی، در صحبت با ۸صبح گفت که روند بررسی و رسیدهگی به شکایات و اعتراضات حوزه انتخاباتی کابل متوقف است. به گفته او، پیچیدهگی ابعاد شکایات و اعتراضات در پیوند به آرای حوزه انتخاباتی کابل، سبب شده است که کمیسیون شکایات انتخاباتی این روند را همچنان متوقف نگهدارد. او افزود که بررسی شکایات آرای حوزه کابل، پس از تکمیل شدن نتایج نهایی انتخابات پارلمانی سایر ولایات آغاز خواهد شد.
انتخابات پارلمانی در ۳۳ ولایت به استثنای غزنی در ۲۸ و ۲۹ میزان سال روان برگزار شد. این انتخابات با چالشهای فنی و مدیریتی زیادی به همراه بود.
بر اساس تقویم انتخاباتی، قرار بود نتایج ابتدایی انتخابات مجلس نمایندهگان در نوزدهم عقرب و نتایج نهایی آن در ۲۹ قوس اعلام شود اما باگذشت نزدیک به پنج ماه از برگزاری آن، تاکنون نتایج نهایی انتخابات مجلس نمایندهگان همه ولایات کشور اعلام نشده است.