پولیس ویژهی شهرداری ایجاد میشود

۸ صبح، کابل: سرپرست شهرداری کابل میگوید که ادارهی شهرداری کابل به منظور جلوگیری از ساخت بلندمنزلهای خودسر و جمعآوری درست عواید و تنظیم امور شهری در حال نهایی کردن طرح ایجاد پولیس شهرداری با وزارت امور داخله است.
مجلس سنا به روز سهشنبه دهم میزان در پیوند به چگونهگی پیشرفت کار پروژه «پدوله»، کمکاری در جلوگیری از اعمار بلندمنزلهای خودسر و نیز کمبود رسیدهگیها به امور تنظیف شهرداری، مسوولان شهرداری کابل را استجواب کرد.
احمدشعیب رحیم سرپرست شهرداری کابل گفت که همکاری پولیس و ادارهی دادستانی با شهرداری برای جلوگیری از ساختوسازهای خودسر کارساز نبوده و از این رو این اداره در حال نهاییسازی کار ایجاد پولیس ویژهی شهری با وزارت امور داخله است.
آقای رحیم گفت: «بحثها برای ایجاد پولیس شهرداری به منظور جلوگیری از ساخت بلندمنزلهای خودسر، جمعآوری درست عواید و تنظیم امور شهری با وزارت داخله در حال نهایی شدن است و اگر این تجربه جدید نتیجه بدهد، در دیگر شهرها نیز از آن کار گرفته خواهد شد.»
سرپرست شهرداری کابل، ساخت بلند منزلهای خود سر را یکی از چالشهای اداره شهرداری خواند و تأکید کرد که این کار سبب بروز مشکلات اقتصادی و اجتماعی شده است.
وی گفت: «شهرداری در ساخت بلندمنزلها با دو مشکل مواجه است، از یک مردم تقاضای مسکن دارند و سرمایهگذاران علاقهمند سرمایهگذاری در این بخشاند و از جانب دیگر ساخت بلندمنزلها در مناطق رهایشی، تجاوز به حریم خصوصی خانوادهها بوده و سبب پایین آوردن ارزش زمینهای اطراف میشود.»
همزمان با این، بهزاد غیاثی رییس ادارهی تنظیف شهرداری کابل، با اشاره به مشکلات این اداره گفت که عرضه خدمات تنظیفی با بیش از سه هزار مأمور برای نفوس پنج میلیونی کابل دشوار است.
آقای غیاثی کمبود ماموران تنظیف، کمبود امکانات، کمتوجهی در رعایت فرهنگ شهرنشینی و نبود عواید پایدار را از شمار مشکلات اداره تنظیف شهرداری کابل عنوان کرد.
به گفتهی او: «ریاست تنظیف در قسمت مدیریت زبالهها ظرفیتسازی کرده و با خریداری ۶۰ عراده واسطهی انتقال، ظرفیت انتقال زبالهها را از ۸۰۰ تن به روزانه دو هزار و ۳۰۰ تن رسانده است، که هم اکنون تقریباً ۷۵ درصد زبالههای تولید شده روزانه انتقال مییابند.»
آقای غیاثی میگوید که ریاست تنظیف در نظر دارد تا ۷۵ واسطهی دیگر از ازبکستان خریداری کند.
به گفته مسوولان شهرداری، کابل شهری است که برای زندهگی ۵۰۰ هزار نفر، اما در حال حاضر بیشتر از ۵ میلیون نفر به گونهی دایمی در آن زندهگی میکنند و یک میلیون تن روزانه در رفت و آمد اند. مسألهای که شهرداری کابل را با چالش جدی روبهرو کرده است.
سرپرست شهرداری کابل با اشاره به مشکلات پروژهی «پدوله» گفت که مشکلات آن حل شده و کار ساخت سرک آن، تا یک ماه دیگر آغاز خواهد شد.