نمایندهگان بار دیگر بر سر کرسی ریاست مجلس به درگیری فزیکی پرداختند

۸صبح، کابل: تصمیمگیری در مورد برگهای که سرنوشت ریاست مجلس نمایندهگان در گرو آن مانده است، روز چهارشنبه، بیستونهم جوزا، سبب درگیری فزیکی میان اعضای این مجلس شد. مجلس نمایندهگان در یک ماه گذشته دستخوش تنشها و درگیریهای لفظی بسیاری بوده است. همچنان در این مدت اعضای مجلس نمایندهگان دستکم دو بار به خشونت متوسل شده و به درگیری فیزیکی پرداختهاند.
پیشتر نشست بیستونهم ثور مجلس نمایندهگان نیز با تنش لفظی و درگیری فزیکی همراه بود.
با این حال، به رغم اینکه نمایندهگان مجلس روز سهشنبه به توافق رسیده بودند تا سرنوشت یک رأی جنجالی را در نشست امروزشان تعیین کنند، اما موفق به این کار نشدند.
برگه جنجالی دارای یک «نقطه» اضافی است که به نفع میررحمانی رحمانی در دور دوم انتخابات ریاست مجلس در بیستوهفتم ماه ثور استفاده شده است. این برگه که قبلاً باطل اعلام شده بود، قرار بود در نشست روز چهارشنبه به رأی عمومی گذاشته شود.
نشست چهارشنبه مجلس نماینده از همان آغاز با تنش همراه بود. اعضای این مجلس در مورد نحوه رأیگیری در رابطه به یک رأی سرنوشتساز دچار اختلاف نظر شدند و با وجودی که هیأت اداری موقت مجلس تلاش کرد تا قناعت نمایندهگان را برای رأیگیری فراهم کند، اما موفق نشد. یکی از موارد اختلافی در نشست عمومی روز چهارشنبه مجلس که بخشهایی آن از سوی تلویزیون «ولسیجرگه» به صورت زنده پخش میشد، «سری و علنی» بودن رأیگیری بود. همچنان برخی از اعضای مجلس نمایندهگان خواهان مراجعه به آرشیف شدند.
در همین جریان، نشرات زنده تلویزیون ولسیجرگه قطع شد و بعداً ویدیویی به رسانهها درز کرد که نشان میداد اعضای مجلس نمایندهگان به درگیری فزیکی پرداختهاند. گفته شده است که این درگیری پس از آن آغاز شده است که شماری از نمایندهگان طرفدار میررحمان رحمانی او را بر کرسی ریاست نشاندند و این کار با مخالفت نمایندهگان دیگر که از کمالناصر اصولی طرفداری میکردند، روبهرو شد. در این ویدیو همچنان دیده میشود که در جریان درگیری اعضای مجلس نمایندهگان، نیروهای امنیتی وارد تالار میشوند تا به این درگیری خاتمه دهند. گزارشهایی نیز وجود دارد که برخی از اعضای مجلس نمایندهگان در جریان درگیری زخم برداشتهاند و شماری از چوکیهای مجلس نیز شکسته است.
در دور دوم انتخابات ریاست مجلس در بیستوهفتم ثور میررحمان رحمانی و کمالناصر اصولی باهم رقابت کردند.
رحمانی در این انتخابات ۱۲۳ رأی و اصولی ۵۵ رأی به دست آورد. در این انتخابات، ۱۳ رأی سفید، ۵۳ رأی باطل و ۳ رأی مفقود اعلام شده بود. بعدتر در نتیجه بازشماری آرا، یک کاغذ سفید از صندوق بیرون شد و به این ترتیب آرای مفقودشده به ۲ رأی تقلیل یافت.
اما از آنجایی که نصاب مجلس ۲۴۷ نفر اعلام شده بود، شماری از اعضای مجلس پیروزی رحمانی در این انتخابات را نپذیرفتند. به استدلال آنها، رحمانی برای پیروزی به ۱۲۴ رأی (۵۰ درصد + ۱) نیاز داشت که یک رأی کم آورده بود.
از آن زمان تا کنون یک ماه سپری شده است، اما نمایندهگان مجلس موفق نشدهاند سرنوشت کرسی ریاست این نهاد را مشخص کنند.