وزارت زراعت: در زمستان پیشرو ۱۳ هزار تن مواد خوراکی حیوانی برای مالداران توزیع میشود

۸صبح، کابل: وزارت زراعت، آبیاری و مالداری کشور میگوید که ۵۰۰ میلیون افغانی را به منظور تهیه ۱۳ هزار تن مواد خوارکی حیوانی برای توزیع به مالداران آسیبپذیر در نظر گرفته است.
اکبر رستمی، سخنگوی وزارت زراعت، روز یکشنبه دوم جدی، در یک نشست خبری گفت که این وزارت برای آنکه مالداران در زمستان سال روان با مشکل مواجه نشوند، حدود ۵۰۰ میلیون افغانی را برای خرید بیش از ۱۳ هزار تن خوراکی حیوانی فراهم کرده است تا به مالداران در ولایتهای آسیبپذیر توزیع شود.
سخنگوی وزارت زراعت افزود که این وزارت از آغاز سال روان، پیشبین خشکسالی در کشور بود و به همین منظور، برنامههایی را از قبل برای رویارویی با این مشکل طرحریزی کرده است.
به گفته وی، توزیع ۳۱ هزار و۵۰۰ تن مواد خوراکی حیوانی در ولایتهای آسیبدیده، بخشی از این برنامهها است که میتواند از وقوع فاجعه کلان در بخش مالداری جلوگیری کند.
تطبیق ۲۳۵ پروژه آبیاری
در همین حال، وزارت زراعت، آبیاری و مالداری کشور میگوید که در سال مالی ۱۳۹۷ این وزارت در ۳۴ ولایت کشور ۲۳۵ پروژه آبیاری را به ارزش ۲٫۹ میلیارد افغانی تطبیق کرده است.
این پروژهها شامل کانال، سربند، ذخیرههای آب، شبکههای آبیاری، سربندها و «چک دم» میشود.
حشمتالله غفوری، معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت که در یک نشست خبری گزارش فعالیتهای این وزارت را در سال مالی ۹۷ ارائه میکرد، گفت که ۱٫۲ میلیون نفر در سراسر کشور به گونه مستقیم و غیرمستقیم از این پروژهها مستفید شدهاند.
به گفته وی، با تطبیق پروژههای آبیاری در یک سال مالی، بیش از ۵۱ هزار هکتار زمین، تحت پوشش آبیاری قرار گرفته است.
معین وزارت زراعت در ادامه گفت: «پروژههای کانال زمین داور، کانال اندخوی و خوشتپه که در گذشته برای مردم مانند یک رویا بود، اکنون وزارت زراعت با اراده جدی کار عملی آن ها را آغاز کرده است.»
وی افزود که کانال خوشتپه، یکی از بزرگترین پروژههای آبیاری است که قرارداد امکانسنجی شامل سروی، دیزاین و مطالعات اقتصادی-اجتماعی آن هفته گذشته با اداره انکشافی ایالات متحده امریکا امضا شد.
بر بیناد معلومات وزارت زراعت، این پروژه حدود ۲۵۰ کیلو متر طول دارد و بیش از ۲.۵ میلیون جریب زمین را در ولایتهای کندز، بلخ و جوزجان آبیاری میکند.
از سویی هم، معین وزارت زراعت گفت که کار سروی بند موساقلعه و کانال زمین داور نیز آغاز شده است.
به گفته وی، بند موساقلعه با ظرفیت ذخیرهای ۲۹۰ متر مکعب آب در هر ساعت ساخته میشود و ظرفیت آبیاری برای ۱۱ هزار و ۸۵۰ هکتار زمین را خواهد داشت.
همینطور، کانال زمین داور، با ظرفیت ذخیره حدود پنج متر مکعب آب در ثانیه و با ظرفیت آبیاری ۸ هزار و ۲۰۹ هکتار زمین ساخته میشود.
هزینه قرارداد سروی بند موساقلعه و کانال زمین داور، بیش از ۲۴۷ میلیون افغانی است و سروی آن در اول سپتامبر ۲۰۱۹ پایان مییابد.