وزیر خارجه پاکستان در گفتوگوی تلفنی با اتمر خواهان رهایی زندانیان این کشور شد

۸صبح، کابل: شاهمحمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان در گفتوگوی تلفنی با حنیف اتمر، همتای افغان خود ابراز امیدواری کرده است که زندانیان این کشور که فرمان رهایی آن از سوی رییس جمهور غنی صادر شده است، آزاد شوند.
طبق اعلام وزارت خارجه پاکستان، این گفتوگوی تلفنی روز دوشنبه، ششم دلو صورت گرفته است و دو طرف درباره مسایل مرتبط به منافع هر دو کشور گفتوگو کردهاند.
وزارت امور خارجه پاکستان گفته است که شاهمحمود قریشی در این تماس تلفنی موضوع رهایی شهروندان پاکستانی را که به دلیل ارتکاب «جرایم خفیف» در افغانستان زندانی هستند، مطرح کرده است.
او ابراز امیدواری کرده است که این زندانیان براساس فرمان محمداشرف غنی، رییس جمهور آزاد شوند و به آغوش خانوادههایشان بازگردند.
محمداشرف غنی، رییس جمهور فرمان عفو مجازات و رهایی برخی از زندانیان پاکستانی را که به «حکم قطعی و نهایی محاکم» در افغانستان محکوم به مجازات شدهاند، در بیستوهشتم عقرب صادر کرد.
غنی برای نشان دادن «حسننیت و تحکیم روابط» فرمان رهایی برخی از زندانیان پاکستانی را صادر کردhttps://t.co/ugcD4YP4vr pic.twitter.com/rsjAWxR5rR
— Hasht e Subh Daily (@HashteSubhDaily) November 23, 2020
در متن فرمان ریاست جمهوری دلیل این اقدام نشان دادن «حسننیت و تحکیم روابط دوستانه با جمهوری اسلامی پاکستان» خوانده شده است. این فرمان چهار ماده داشت. در ماده اول آمده است که آن شمار از زندانیان پاکستانی که مدت حبسشان یک ماه باقیمانده باشند، مجازات آنها عفو و از زندان رها شوند.
ماده دوم، جزای نقدی زندانیان پاکستانی که شرایط ماده اول این فرمان را داشته باشند و یا مدت حبسشان را سپری کرده و پولی برای پرداخت نداشته باشند، مورد عفو قرار داده است. در این فرمان ریاست جمهوری زمان انفاذ آن سیام عقرب ذکر شده بود.
رحمتالله نبیل: رهبر شاخه خراسان گروه داعش به عنوان رشوت به «آیاسآی» آزاد میشودhttps://t.co/1ggdZZfO1t pic.twitter.com/YIFmWkc8Hw
— Hasht e Subh Daily (@HashteSubhDaily) November 23, 2020
فرمان ریاست جمهوری در بیستوهشتم ماه عقرب یک روز پیش از سفر عمران خان، نخستوزیر این کشور به کابل امضا شده است.
از جانب دیگر، شاهمحمود قریشی در تماس تلفنی با حنیف اتمر، برای تقویت تجارت بین دو کشور، موضوع ایجاد بازارهای مرزی را مطرح کرده است.
او همچنان در این تماس تلفنی مذاکرات بینالافغانی را فرصت تاریخی برای افغانستان خوانده است تا با دستیابی به یک توافق جامع سیاسی، به معضل چندین ساله پایان دهد.
شاهمحمود قریشی از میزان بلند خشونتها در افغانستان ابراز نگرانی و بر پیشرفت سریع در مذاکرات بینالافغانی که به کاهش خشونت و آتشبس منجر شود، تأکید کرده است.