واکسیناسیون کرونا در کشور آغاز شد

۸صبح، کابل: واکسیناسیون کرونا روز سهشنبه، پنجم حوت در یکسالهگی ثبت اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در کشور آغاز شد.
این برنامه در مراسمی در ارگ ریاست جمهوری با حضور رییس جمهور غنی و شماری از مقامهای بلندپایه حکومتی و صحی به صورت رسمی گشایش یافت. در این مرحله ۵۰۰ هزار دوز واکسن کمکشده از سوی هند که با آن ۲۵۰ هزار تن واکسن میشوند، تطبیق میشود.
انیسه شهید، خبرنگار طلوع نیوز اولین فردی بود که واکسن کرونا را دریافت کرد. در این مراسم به شماری دیگر نیز به نمایندهگی از نهادهای امنیت ملی، پولیس، ارتش و کارکنان صحی واکسن کرونا زده شد.
محمداشرف غنی، رییس جمهور در این مراسم ویروس کرونا را فاجعهای خواند که جهان را زمینگیر کرد، اما در افغانستان خوب مدیریت شد.
به گفته او، تحلیل ابتدایی این بود که خطرات به مراتب بیشتر باشد، اما با تدبیر این خطرات در جریان موج اول و دوم مدیریت شد.
غنی از جانب تأکید کرد که خطر کرونا رفع نشده است و انواع جدیدش همیشه در حال بروز است. او از مردم خواست که به لحاظ فردی به بهداشت خود توجه کنند.
رییس جمهور غنی کارکنان صحی را «قهرمانان» واقعی در امر مبارزه با ویروس کرونا خواند و گفت که منار یادبود برای قربانیان کارکنان بهداشتی که در خط نخست مبارزه با این ویروس جان باختهاند، ساخته میشود.
محمداشرف غنی از هند بابت کمک واکسن کرونا به کشور سپاسگزاری کرد.
غنی گفت که مرحله اول با ۵۰۰ هزار دوز آغاز میشود و یک آزمون برای وزارت صحت عامه و مردم افغانستان است.
غنی گفت که تلاش برای فراهمسازی منابع برای مرحله دوم تطبیق واکسن کرونا که ۴۰ درصد جمعیت کشور را پوشش میدهد، جریان دارد.
وحید مجروح، سرپرست وزارت صحت عامه در این مراسم گفت که ویروس کرونا در مرحله اول به کارمندان صحی، نیروهای امنیتی و کارمندان رسانهای زده میشود.
او تطبیق عادلانه واکسن کرونا را مسوولیت عمده وزارت صحت عامه خواند و از مردم، نهادهای مدنی و رسانهها خواست که وزارت صحت عامه را در اجرای این مسوولیت همکاری کنند.
رودرندرا تاندون، سفیر هند برای افغانستان در این مراسم گفت که شیوع ویروس کرونا تأثیرات جدی را بر جهان گذاشت و افزون بر تأثیرات عمیق اقتصادی آن، تلفات جانی نیز برجای گذاشته است. به گفته او، بدون همبستهگی جهانی مبارزه با ویروس کرونا ممکن نیست.
او افزود که شیوع کرونا نشان داد که همبستهگی جهانی لازم برای مبارزه با این ویروس شکل نگرفته است. سفیر هند در عین حال کمک کشورش به افغانستان را تلاشی برای ایجاد همبستهگی جهانی برای مبارزه با ویروس کرونا خواند.
واکسن «کوویشلید» ساخت هند که به افغانستان اهدا شده است در آن زمان از سوی سازمان صحی جهان جهان تأیید نشده بود، اما این سازمان چند روز پیش استفاده از واکسن کرونا ساخت هند را تأیید کرد.
گفتنی است که اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در پنجم ماه حوت سال گذشته در افغانستان ثبت شد. براساس آمار رسمی، تاکنون بیش از ۵۵ هزار تن به این ویروس مبتلا شدهاند و بیش از دو هزار تن دیگر جان باختهاند.