افغانستان و عربستان سعودی تفاهمنامهای را در زمینه آموزش امضا کردند

۸صبح، کابل: وزارت امور خارجه از امضای تفاهمنامهای در زمینه همکاریهای علمی و آموزشی با وزارت معارف عربستان سعودی خبر داده است. این تفاهمنامه در جریان سفر محمدحنیف اتمر، وزیر امور خارجه به عربستان سعودی امضا شده است.
در خبرنامه وزارت امور خارجه که روز جمعه، سوم دلو نشر شد، گفته شده است که در روشنایی این یادداشت تفاهمنامه، بازدیدهای متقابل مسوولان امور آموزشی و هیأتهای دانشجویان دو کشور افزایش مییابد و آموزش زبان عربی برای علاقمندان در افغانستان، در کانون توجه قرار داده میشود.
طبق اعلام وزارت خارجه، حنیف اتمر در دیداری که با حمد بن محمد آلشیخ وزیر معارف عربستان سعودی داشته است، درباره همکاریهای آموزشی و مسایل «مورد اهتمام» مشترک گفتوگو کرده است.
اتمر در این دیدار خواستار گسترش دامنه همکاریها و ارایه کمکها در زمینه تعلیمات مسلکی به افغانها در رشتههای علمی و فنی از سوی عربستان سعودی شده است.
حمد بن محمد آلشیخ نیز در این دیدار تأکید کرده است که عربستان سعودی در مرحله گذار به فصل جدید، همکار افغانستان خواهد بود و آماده است که بورسیههای تحصیلی را در مقاطع لیسانس و ماستری افزایش دهد و برای زمینهسازی به هدف آموزشی فنی و تخصصی برای افغانها کمک کند.
وزیر معارف عربستان سعودی افزوده است که در بخشهای آموزش معلم، تدوین برنامههای آموزشی و نصاب درسی با استفاده از مدلها و تجارب دستهداشته خود به افغانستان کمک میکند.
پیش از این موضوع ساخت ۱۰۰ مکتب از سوی عربستان سعودی در افغانستان که مجلس سنا آن را ۱۰۰ مدرسه دینی اعلام کرده بود، واکنشبرانگیز شده بود. نسبت به نقش عربستان سعودی در آموزش و پروش در افغانستان به دلیل حمایت این کشور در گذشته از تندوران همیشه حساسیت وجود داشته است.
عربستان سعودی ۱۰۰ مدرسه در افغانستان میسازدhttps://t.co/xxFDlEZ37u pic.twitter.com/SyDWDafzGM
— Hasht e Subh Daily (@HashteSubhDaily) July 5, 2020
موضوع ساخت ۱۰۰ مکتب از سوی عربستان سعودی در دیدار سفیر این کشور با فضلهادی مسلمیار، رییس مجلس سنا مطرح شده است. این دیدار در پانزدهم سرطان امسال صورت گرفته بود.
هر چند مجلس سنا در ابتدا اعلام کرد که سفیر عربستان در دیدار با مسلمیار گفته است که ۱۰۰ مدرسه میسازد، اما بعداً توضیح داد که در ترجمه اشتباه شده است و عربستان سعودی ۱۰۰ مکتب میسازد. سفارت عربستان سعودی در کابل نیز در واکنش به انتقادها گفته بود که تنها از طریق دولت میخواهد که در افغانستان مکتب بسازد.
به دنبال آن، سفارت افغانستان در عربستان سعودی اعلام کرد که ریاض به پیشنهاد کابل، به جای ۱۰۰ مکتب، ۶۰۰ مکتب در افغانستان میسازد.