هارون چخانسوری: ۸۴ نفر برای عضویت در کمیسیونهای انتخاباتی به حکومت معرفی شدهاند

۸صبح، کابل: احزاب سیاسی و نهادهای مدنی مرتبط با انتخابات، ۸۴ نفر به شمول ۱۴ زن را برای عضویت در کمیسیونهای انتخاباتی به حکومت معرفی کردهاند.
هارون چخانسوری، سخنگوی ریاست جمهوری، روز شنبه چهارم حوت در یک نشست خبری گفت که با تکمیل روند بررسی اسناد این افراد در مدت سه روز، نامزدان انتخابات ریاست جمهوری سال آینده از میان آنها، کمیشنران تازه کمیسیونهای انتخاباتی را گزینش خواهند کرد.
به گفته آقای چخانسوری، احزاب سیاسی ثبتشده در وزارت عدلیه در مدت هفت روز گذشته، اسناد ۶۹ نفر به شمول ۹ زن و نهادی مدنی مرتبط با انتخابات اسناد ۱۵ نفر به شمول ۵ زن را برای عضویت در کمیسیونهای انتخاباتی به حکومت فرستادهاند. سخنگوی ارگ ریاست جمهوری افزود که اسناد این افراد از سوی نهادهای مدنی مرتبط با انتخابات و احزاب سیاسی ثبت دولت در خلال سه روز بررسی میشود و پس از آن ۱۸ نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال آینده در مورد گزینش کمیشنران تازه کمیسیونهای انتخاباتی از میان آنها تصمیم میگیرند. او اظهار امیداوری کرد که در آغاز هفته آینده کمیشنران تازه کمیسیونهای انتخابی، پس از گزینش، بتوانند کارشان را آغاز کنند.
بر اساس قانون تعدیلشده انتخابات، برای کمیسیون مستقل انتخابات هفت نفر و برای کمیسیون شکایات انتخاباتی پنج نفر به عنوان کمیشنر از سوی نامزدان انتخابات ریاست جمهوری گزینش میشوند. همچنان این نامزدان دو نفر دیگر را به عنوان رییسان دبیرخانههای این دو کمیسیون گزینش میکنند.
آقای چخانسوری در عین حال تأکید کرد که انتخابات ریاست جمهوری سال آینده به موقع برگزار خواهد شد و هیچ نوع تأخیری در این روند برای حکومت پذیرفتنی نیست. در تقویم انتخابات، ۲۹ سرطان سال آینده روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری است. همزمان با این انتخابات، سه انتخابات دیگر به شمول انتخابات پارلمانی غزنی، شوراهای ولایتی و شوراهای ولسوالی نیز برگزار میشود.
رییس جمهور غنی حدود یک هفته پیش طرح تعدیل قانون انتخابات را توشیح کرد و به دنبال آن رییسان و اعضای کمیسیونهای انتخاباتی از سوی حکومت منعزل اعلام شدند. همزمان با آن ریاست جمهوری از احزاب سیاسی ثبت دولت و نهادهای مرتبط با انتخابات خواست تا نمایندهگانشان را برای عضویت در کمیسیونهای انتخاباتی به حکومت معرفی کنند. به دنبال آن لوی سارنوالی اعلام کرد که رییسان و اعضای برکنارشده کمیسیونهای انتخاباتی ممنوعالخروج هستند و از آنها خواست که برای رسیدهگی به اتهامات موجود در برابرشان به این نهاد حاضر شوند. سوء مدیریت، سوء استفاده از صلاحیتهای وظیفهای و دست داشتن در فساد مالی و اخذ رشوت در جریان انتخابات پارلمانی ماه میزان از مهمترین اتهاماتی است که در برابر کیمشنران برکنارشده کمیسیونهای انتخاباتی موجود است. با این حال، این کمیشنران، برکناریشان از سوی حکومت را یک نوع کودتا در برابر قانون اساسی و سبوتاژ انتخابات عنوان کردهاند. آنها همزمان گفتهاند که برای رفع این اتهامات به لوی سارنوالی حاضر میشوند. تا هنوز روشن نیست که در امر رسیدهگی به اتهامات موجود در برابر کمیشنران برکنارشده کمیسیونهای انتخاباتی چه پیشرفتهایی اتفاق افتاده است.