روزنامه هشت صبح

۲۸ام خرد
سه شنبه
  • جستجو
اندازه ی متن
  • افزایش اندازه ی فونت
  • اندازهه ی فونت پیش فرض
  • کاهش اندازه یفونت
Home اجتماعی اجتماعی وزیر امور زنان: حس ششم بسیار قوی دارم


وزیر امور زنان: حس ششم بسیار قوی دارم

نامه الکترونیک چاپ PDF

داکتر حسن بانو غضنفر، وزیر امور زنان می‌گوید که حس ششمش خیلی قوی است و بسیار کم اتفاق می‌افتد که کسی بتواند وی را فریب بدهد. خانم غضنفر که روز سه‌شنبه، هفدهم اسد، در یک ورکشاپ سه‌روزه‌ در رابطه به تعمیل فرمان اخیر رییس‌جمهور و آمادگی‌ این وزارت برای راه‌اندازی کمپاین وسیع آگاهی عامه در مورد کاهش خشونت علیه زنان در مقر وزارت امور زنان سخن می‌گفت، تاکید کرد که حتا او در جریان ده دقیقه صحبت، درک می‌کند که یک شخص چه اندازه کار کرده و چقدر قدرت و درایت دارد. در این ورکشاپ که رییسان و مدیران ریاست‌های امور زنان ولایات نیز شرکت داشتند، وزیر امور زنان خطاب به آنان گفت: «فکر نکنید که با بازی‌ دادن‌ها از گیر من خلاص می‌شوید. می‌شود که مرا در یگان جای فریب بدهید؛ اما یک چیز را فراموش نکنید که من حس ششم بسیار قوی دارم، بسیار کم وقت است کسی بتواند مرا فریب بدهد. من در جریان ده دقیقه صحبت درک می‌کنم که یک آدم چقدر کار کرده و چقدر قدرت، لیاقت، کفایت و درایت دارد؛ و چقدر صداقت به‌کار دارد. من این را خوب درک می‌کنم. از همین‌خاطر، حالا سر وقت است که تا رسیدن من، پیش خدای خود عذر کنید تا شما را سر راه بیاورد.»

وزیر امور زنان، این سخنان را در باره فرمان اخیر رییس‌جمهور مبنی‌ بر این‌که پس از این اعضای کابینه مسوولیت دارند که از واحدهای محلی خود بازدید کنند، بیان کرد. در فرمانی که به‌تاریخ پنجم اسد صادر شد، آقای کرزی به تمام اعضای کابینه دستور داده است که در خلال پنج ماه از تمام واحدهای اداری‌شان در سطح ولایات و ولسوالی‌ها بازدید کرده، در رفع نیازمندی‌ها، کمبودی‌ها و نواقص کاری‌شان اقدام کنند.

با این ‌حال، وزیر امور زنان می‌افزاید که او پس از این از کارکرد واحدهای اداری این وزارت در ولایات به‌شدت نظارت خواهد کرد و کسانی‌ را که در انجام وظایف خود کوتاهی کنند، سبک‌دوش می‌کند. حسن بانو غضنفر گفت: «در ریاست‌های ما مشکلات فوق‌العاده زیاد است، همه‌شان را نمی‌گویم، البته در یک تعدادشان. یک تعدادشان فوق‌العاده خوب هستند، اما یک تعدادشان مشکلات بسیار زیاد دارند. من امیدوار هستم که این مشکلات تا رسیدن من رفع شود. من قطعا نمی‌خواهم که یک ریاست غیرفعال داشته باشم، سر از همین تاریخ، سر از همین لحظه که با شما صحبت می‌کنم، اگر یک نفر غیرفعال در ریاست ما بود، من مجبور و مکلف هستم که او را برکنار کنم؛ از رییس گرفته تا پیاده دفتر.»

مردانه‌وار کار کنید

هم‌چنین داکتر حسن بانو غضنفر، از رییسان و مدیران ادارات مربوط به وزارت امور زنان خواست که پس از این «مردانه‌وار» کار کنند و نباید پشت ‌کارهای خرد و ریزه «زنانه‌ای» بگردند. وزیر امور زنان خطاب به شرکت‌کنندگان این ورکشاپ گفت: «زنان افغانستان مشکلات فراوان دارند، برای [رفع] مشکلات این‌ها، یک آدم با انرژی، با تعهد، قوی، با ایمان و با عقیده و هم‌چنان دارای صحت جسمی و روحی ضرورت است. ما نباید پشت چیزهای خرد و ریزه زنانه‌ای بگردیم و وقت خود را ضایع بکنیم که او چه گفت، این چه گفت... ما باید مردانه‌وار، بسیار دقیق و با تعهد کار کنیم.»

با این‌ حال، وزیر امور زنان به مسوولان واحدهای محلی این وزارت هشدار داد که پس از این در مورد این‌که چگونه باید کار کنند، حرف نمی‌زند، بلکه عمل می‌خواهد. او تاکید کرد که پس از این اخطار نمی‌دهد و توصیه هم نمی‌کند.

در همین‌حال، وزارت امور زنان می‌گوید با آن‌که نسبت به حضور بیشتر زنان در سطح رهبری دولت در چندین برنامه‌ استراتژیک دولت تاکید شده، اما حضور زنان در سطح رهبری دولت خیلی کم‌رنگ است. مقام‌های این وزارت می‌گویند که گسترش ناامنی‌ها، پیروی از عنعنات ناپسند در جامعه و رقابتی‌شدن پست‌های دولتی باعث شده‌ است که حضور زنان در سطح رهبری دولت کم‌رنگ شود.

فوزیه حبیبی، معین اداری وزارت امور زنان، در استراتژی انکشافی ملی افغانستان، برنامه انکشاف هزاره سوم و هم‌چنین در چندین سند حقوقی دیگر، روی حضور پررنگ زنان در سطح رهبری دولت تاکید شده است که حداقل حضور زنان در سطح رهبری دولت باید تا سال 2020 به سی‌درصد برسد. اما، وی می‌گوید با آن‌که چند سال از طرح چنین اسناد حقوقی و استراتژی انکشاف ملی می‌گذرد، حضور زنان در سطح رهبری دولت به نه درصد رسیده است. فوزیه حبیبی گفت: «براساس این اسناد، تا سال 2020، حداقل حضور زنان در سطح رهبری دولت باید به سی درصد برسد که متاسفانه امروز ما نه درصد در سطوح رهبری قرار داریم.»

حضور زنان در سطوح رهبری و پایین‌تر از آن، در سال‌های اول پس از طالبان چشم‌گیر بود، اما این رقم طی سال‌های اخیر کاهش یافته و طبق آمار ارایه‌شده از سوی وزارت امور زنان، در حال حاضر نزدیک به بیست درصد کارمندان دولت را زنان تشکیل می‌دهند. کاهش حضور زنان در نهادهای دولتی، بارها از سوی نهادهای حقوق بشری مورد انتقاد قرار گرفته، اما دولت در این زمینه تاکنون طرح مشخصی ارایه نکرده است.

 

Addthis
 

فصلنامه زمین

سومین شماره فصلنامه زمین را از اینجا دریافت نمایید.

آرشیو فصلنامه

متن کامل موافقتنامه همکاریهای درازمدت استراتژیک میان دولت جمهوری اسلامی افغانستان و ایالات متحده امریکا را میتوانید از اینجا دانلود کنید.

گزارش بحران کابل بانک

متن گزارش بحران کابل بانک که از سوی کمیته مستقل مشترک نظارت و ارزیابی مبارزه علیه فساد اداری به نشر رسیده است را می توانید به زبان دری و پشتو دانلود کنید.